Bilar

Att meka hemma

Oavsett om du gillar att ta hand om din bil själv eller mekar för att spara pengar finns det gott om hjälp att hitta online. Klicka här för en sida med bra tips.

Utrustning

Du behöver rätt utrustning för att göra ditt arbete säkrare och smidigare. Det kan innebära exempelvis skyddsutrustning, bra verktyg och förvaring samt arbetsmöbler. Det är viktigt att alltid ha skyddshandskar som är anpassade för olika jobb, liksom knäskydd vid behov. Utbudet är stort, så att investera i verktyg som fungerar till de flesta rutinjobb kan vara bra. Om du sitter mycket kan dessutom en rullbar pall vara en god investering

Reservdelar

Oftast vet du inte vad som kommer att gå sönder i förväg. De flesta köper bara det de behöver när olyckan redan varit framme. En del saker kan däremot vara bra att ha hemma. Slå upp i bilens manual eller tillverkarens hemsida så att du vet vilka torkarblad eller lampor som passar.

Underhåll

Den erfarne hemmafixaren ser till att ha sådant som till exempel olja, vätskor eller säkringar hemma. Du kan också behöva läsa på vilka intervall de olika vätskorna och delarna behöver bytas samt annat löpande underhåll. Då håller du fordonet i gott skick och minskar risken för slitage och att saker går sönder i förtid.